Nele Symens (°1978)

“In 1999 behaalde ik mijn diploma interieurvormgeving en nog een jaar later beëindigde ik de voortgezette opleiding meubelontwerp.

Tijdens de eerste jaren van mijn carrière voerde ik verschillende functies uit. Ik was calculator/tekenaar van kantoor- en projectmeubilair voor Benjo, dit in samenwerking met architectenbureau Architeam. Ik ontwikkelde mijn interesse voor inrichting van kapsalons bij Mundial Decor International. Bij de opstart van Decors een zaak voor kapsaloninrichting stond ik in voor het ontwerp van de showroom en het ontwerp en de opvolging van projecten. Vervolgens deed ik ervaring op als verkoper in een designwinkel, Kaaidesign te Antwerpen.

In 2007 startte ik als zelfstandige met het uitwerken van eigen interieurontwerpen, grafisch ontwerp van logo’s, huisstijlen en flyers, … Dit deed ik in combinatie met freelance werk voor verschillende architectenbureaus, zoals Cy Peys Interieurarchitecten, Conix Architects en C[ak’sent]. Gaandeweg ontwikkelde ik mijn expertise op het gebied van retail, horeca en kapsaloninrichting. Ook bouwde ik ervaring op in kantoorinrichting en de inrichting van particuliere en residentiële projecten.

In juni 2012 koos ik ervoor om mijn eigen bureau verder uit te bouwen.”